Wienerberger Terca

  • Straatbakstenen zijn kleurvast
  • Praktisch onbeperkte levensduur
  • Geringe onderhoudsbehoefte
  • Veelzijdige toepassingsmogelijkheden, promenades, stadscentra, winkelpleinen, winkelstraten, wegen en industriegebieden.  
[01] Producttypering

Keiformaat 65
 
(lxbxh)
ca. 200 x 99 x 65 mm
Kwaliteit
A4-12 (E)
Aantal per m ca.
50

Keiformaat 70
 
(lxbxh)
ca. 200 x 99 x 70 mm
Kwaliteit
A4-12 (E)
Aantal per m ca.
50

Keiformaat 80
 
(lxbxh)
ca. 200 x 99 x 80 mm
Kwaliteit
A4-12 (E)
Aantal per m ca.
50

Dikformaat
 
(lxbxh)
ca. 200 x 64 x 85  mm
Kwaliteit
A4-12 (E)
Aantal per m ca.
74 - 76

Universele klinker
 
(lxbxh)
ca. 200 x 64 x 70  mm
Kwaliteit
A4-12 (E)
Aantal per m ca.
74 - 76

Waalformaat
 
(lxbxh)
ca. 200 x 48 x 85  mm
Kwaliteit
A4-12 (E)
Aantal per m ca.
100-105

Tegels
 
(lxbxh)
ca. 200 x 200 x 61 mm
Kwaliteit
A4-12 (E)
Aantal per m ca.
25
Tegels zijn met en zonder veilingkant leverbaar
 

[02] Vormgeving en afmetingen

De straatbaksteen is een hoogwaardig bestratingsproduct. Straatbakstenen zijn namelijk kleurvast en de levensduur is praktisch onbeperkt. De stenen kunnen daardoor keer op keer opnieuw worden gebruikt. Een ander belangrijk voordeel is de geringe onderhoudsbehoefte. Een verharding met straatbakstenen is mooi en blijft mooi.
 
Stenen met meerwaarde
Straatbakstenen worden vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardige klei, welke op verschillende plaatsen op milieuvriendelijke wijze wordt gewonnen. De klei wordt in vormen geperst en gedroogd, waarna ze bij een temperatuur van circa 1100C worden gebakken. Een straatbaksteen is dus een echt natuurproduct.
 
Mooi en onverslijtbaar
De kleurstelling van straatbakstenen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de herkomst van de kleideeltjes, die in de rivierbedding zijn afgezet. De oorspronkelijke kleur en de natuurlijke samenstelling geven de straatbaksteen een fraai uiterlijk, dat zichtbaar iets toevoegt aan het straatbeeld. Toepassing van straatbakstenen in gezichtsbepalende bestratingsprojecten is daarom een goede optie.
 
Veelzijdige toepassingsmogelijkheden 
De toepassingsmogelijkheden zijn legio: promenades, stadscentra, winkelstraten, pleinen, wegen, maar bijvoorbeeld ook industrieterreinen. Want zoals gezegd, straatbakstenen zijn praktisch onverwoestbaar. Ze zijn optimaal bestand tegen hoge belasting, weersinvloeden en agressieve stoffen zoals zout en olie. Straatbakstenen laten zich in elk verband makkelijk verwerken en ze kunnen ook uitstekend in combinatie met andere materialen worden gebruikt.
 
Vormbakstenen
Zijn straatstenen waarbij de klei in een van te voren bezande mal gedrukt wordt, de overtollige klei wordt afgesneden. Dit proces zorgt voor een regelmatige gevormde en bezande steen. Ook als onbezande, getrokken, steen verkrijgbaar.

 

Strengpersstenen
Zijn straatstenen waarbij de klei in een vorm wordt geperst, vervolgens wordt gesneden tot het juiste formaat. Door deze manier van bewerken krijgt de steen zijn strakke vorm. Door de steen te bewerken bijv. met rollen kun je de steen voorzien van een structuur.

[03] Prestaties en eigenschappen

Veelzijdige toepassingsmogelijkheden
Ook groenvoorzieningen komen optimaal tot hun recht, want de open bestratingsstructuur zorgt voor een goede beluchting van de ondergrond. De toepassingsmogelijkheden zijn legio: promenades, stadscentra, winkelstraten, pleinen, wegen, maar bijvoorbeeld ook industrieterreinen. Want zoals gezegd, straatbakstenen zijn praktisch onverwoestbaar. Ze zijn optimaal bestand tegen hoge belastingen, weersinvloeden en agressieve stoffen zoals zout en olie. Straatbakstenen laten zich in elk verband makkelijk verwerken en ze kunnen ook uitstekend in combinatie met andere materialen worden gebruikt.

[04] Toepassing
Kwaliteit Wienerberger Terca
Kwaliteit A
Vormbakstenen die voldoen aan de hoogste eisen. Ze moeten gelijkmatig doorbakken en regelmatig van structuur zijn. Onderscheid wordt gemaakt in A0-4, A4-12 en A12-20. Dit is afhankelijk van de hardheid en waterdoorlatendheid. Standaard levert v.d. Bosch Beton* A4-12 kwaliteit.

Kwaliteit A(g) 
De kwaliteitsklasse voor onbezande, getrokken, stenen. 

Kwaliteit
Volgens NEN-EN 1344 en de BRL 2360. Duitse strengpersstenen worden geleverd volgens DIN-EN 18503E.

Hardheidsklasse
De toegestane wateropname wordt bij gebakken straatstenen weergegeven in massaprocenten.
 
 
 
Kwaliteit algemeen
 
Over de kwaliteit van betonbestratings materialen kunnen we kort zijn. Die moet goed zijn.
v.d. Bosch Beton* b.v. geeft die garantie, zwart-op-wit, zonder restricties. Onze producten worden met de meeste zorg geproduceerd en voldoen aan alle kwaliteitsnormen die in de wegenbouwwereld worden gehanteerd.
 
 
De kwaliteit van het productieproces en onze producten wordt nauwkeurig bewaakt aan de hand van I.K.B.-normen (I.K.B. staat voor Interne Kwaliteits Bewaking). Daarnaast voert het KIWA minimaal tien keer per jaar onafhankelijke productiecontroles uit om de kwaliteit van onze productieproces te toetsen.
 
Een officieel bewijs van kwaliteit is het KOMO certificaat, dat nagenoeg op al onze producten van toepassing is. Ook voor producten waar geen productcertificaten gelden hanteren wij strenge normen. v.d. Bosch Beton* b.v. heeft hiervoor een eigen certificaat ontwikkeld, het BBB keur 1. Naast de producten is ook het systeem gecertificeerd ISO 9001, een bewijs dat u bij v.d. Bosch Beton* b.v. in goede handen bent.
 
 
Kortom, geen loze beloftes, maar harde garanties.
Dat is v.d. Bosch Beton* b.v.
 
BRL 2312
voor betonstraatstenen
 
BRL 2313
voor betontegels
 
BRL 2314
voor opsluit- en trottoirbanden
 
BRL 5070
voor het bouwstoffenbesluit
 
IBRL.001
voor overige niet gecertificeerde producten
 
[07] Kwaliteit en garantie
 
In onze bestekservice vindt u STABU en RAW bestekteksten:
 
Klik hier om de bestekservice te starten.

[11] Bestektekst
Overzicht kleuren
 
Gebakken stenen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden. Let op; dit zijn slechts enkele mogelijkheden.
 
 
Let u alstublieft op onze levermogelijkheden. Een overzicht hiervan vindt u in het onderstaande overzicht.
 
 

Bovenstaande documentatie kunt u openen
met bijvoorbeeld
Adobe Acrobat Reader.
[13] Artikelgegevens
Documentatie Wienerberger Terca
Hieronder kunt u de productbladen downloaden
met productinfo en afbeeldingen.
 
8.06 - Wienerberger Terca
Straatbakstenen (algemene informatie)
 

Bovenstaande documentatie kunt u openen
met bijvoorbeeld
Adobe Acrobat Reader.
[14] PDF Documentatie