Vandersanden

  • HUWA-Vandersanden levert haar straatbakstenen met afstandhouders en zonder vellingkant, wat diverse voordelen heeft.
  • Straatbakstenen zijn kleurvast
  • Praktisch onbeperkte levensduur
  • Geringe onderhoudsbehoefte
  • Veelzijdige toepassingsmogelijkheden, promenades, stadscentra, winkelpleinen, winkelstraten, wegen en industriegebieden.  
[01] Producttypering
Waalformaat
 
(lxbxh)
ca. 204 x 50 x 85 mm
Aantal per m ca.
ca. 93 stuks
Gewicht per stuk 1,8 kg

Dikformaat
 
(lxbxh)
ca. 204 x 66 x 85 mm
Aantal per m ca.
ca. 71 stuks
Gewicht per stuk 2,3 kg

Keiformaat 70
 
(lxbxh)
ca. 200 x 98 x 70 mm
Aantal per m ca.
ca. 48 stuks
Gewicht per stuk 2,7 kg

Keiformaat 80
 
(lxbxh)
ca. 200 x 98 x 80 mm
Aantal per m ca.
ca. 48 stuks
Gewicht per stuk 3,1 kg

Langformaat 60
 
(lxbxh)
ca. 240 x 60 x 80 mm
Aantal per m ca.
ca. 72 stuks
Gewicht per stuk 2,1 kg

Langformaat 80
 
(lxbxh)
ca. 240 x 80 x 80 mm
Aantal per m ca.
ca. 54 stuks
Gewicht per stuk 2,6 kg

 
De HUWA straatbaksteen is een gebakken straatsteen met een uniek gepatenteerd afstandhoudersysteem van ca. 3-4 mm. Deze afstandhouders creren rondom voegopeningen, die met split worden gevuld. Er ontstaat hierdoor niet alleen een fraai esthetisch oppervlak, maar ook wordt alle regenval volledig naar de ondergrond doorgegeven. Hierdoor is het mogelijk om gebakken straatklinkers toe te passen in waterpasserende verhardingsconstructies. Men kan nu verantwoord omgaan met waterbeheer en afkoppelen zonder in te leveren op esthetica, kwaliteit en duurzaamheid.
 
Voordelen
Alle HUWA straatbakstenen worden geleverd met afstandhouders op de vlakke zijde en op de koppen van de steen. Een technische oplossing die economische voordelen oplevert:
- Een tijdsbesparing: niet langer onder de hamer straten, maar verantwoord vlijen;
- Minder herstelwerk na oplevering: de stenen worden tijdens het leggen minder beschadigd;
- Minder herstelwerk op termijn; de voegen kunnen beter worden ingezand, waardoor de stenen vaster in het wegdek blijven liggen;
- Een langere esthetische levensduur: eenmaal gelegd blijven afsplinteringen tot een minimum beperkt;
- Door het regelmatige voegenpatroon vloeit regenwater gemakkelijk naar de ondergrond weg.
Al formaten worden standaard mt afstandhouders en znder vellingkant geleverd. De keiformaat 80 is op aanvraag ook leverbaar met afstandhouder en mt vellingkant.
[02] Vormgeving en afmetingen

De straatbaksteen is een hoogwaardig bestratingsproduct. Straatbakstenen zijn namelijk kleurvast en de levensduur is praktisch onbeperkt. De stenen kunnen daardoor keer op keer opnieuw worden gebruikt. Een ander belangrijk voordeel is de geringe onderhoudsbehoefte. Een verharding met straatbakstenen is mooi en blijft mooi.
 
Stenen met meerwaarde
Straatbakstenen worden vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardige klei, welke op verschillende plaatsen op milieuvriendelijke wijze wordt gewonnen. De klei wordt in vormen geperst en gedroogd, waarna ze bij een temperatuur van circa 1100C worden gebakken. Een straatbaksteen is dus een echt natuurproduct.
 
Mooi en onverslijtbaar
De kleurstelling van straatbakstenen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de herkomst van de kleideeltjes, die in de rivierbedding zijn afgezet. De oorspronkelijke kleur en de natuurlijke samenstelling geven de straatbaksteen een fraai uiterlijk, dat zichtbaar iets toevoegt aan het straatbeeld. Toepassing van straatbakstenen in gezichtsbepalende bestratingsprojecten is daarom een goede optie.
 
Veelzijdige toepassingsmogelijkheden 
De toepassingsmogelijkheden zijn legio: promenades, stadscentra, winkelstraten, pleinen, wegen, maar bijvoorbeeld ook industrieterreinen. Want zoals gezegd, straatbakstenen zijn praktisch onverwoestbaar. Ze zijn optimaal bestand tegen hoge belasting, weersinvloeden en agressieve stoffen zoals zout en olie. Straatbakstenen laten zich in elk verband makkelijk verwerken en ze kunnen ook uitstekend in combinatie met andere materialen worden gebruikt.
 
Vormbakstenen
Zijn straatstenen waarbij de klei in een van te voren bezande mal gedrukt wordt, de overtollige klei wordt afgesneden. Dit proces zorgt voor een regelmatige gevormde en bezande steen. Ook als onbezande, getrokken, steen verkrijgbaar.

 

Strengpersstenen
Zijn straatstenen waarbij de klei in een vorm wordt geperst, vervolgens wordt gesneden tot het juiste formaat. Door deze manier van bewerken krijgt de steen zijn strakke vorm. Door de steen te bewerken bijv. met rollen kun je de steen voorzien van een structuur.

[03] Prestaties en eigenschappen

Veelzijdige toepassingsmogelijkheden
Ook groenvoorzieningen komen optimaal tot hun recht, want de open bestratingsstructuur zorgt voor een goede beluchting van de ondergrond. De toepassingsmogelijkheden zijn legio: promenades, stadscentra, winkelstraten, pleinen, wegen, maar bijvoorbeeld ook industrieterreinen. Want zoals gezegd, straatbakstenen zijn praktisch onverwoestbaar. Ze zijn optimaal bestand tegen hoge belastingen, weersinvloeden en agressieve stoffen zoals zout en olie. Straatbakstenen laten zich in elk verband makkelijk verwerken en ze kunnen ook uitstekend in combinatie met andere materialen worden gebruikt.

[04] Toepassing
Kwaliteit Vandersanden
Kwaliteit A
Vormbakstenen die voldoen aan de hoogste eisen. Ze moeten gelijkmatig doorbakken en regelmatig van structuur zijn. Onderscheid wordt gemaakt in A0-4, A4-12 en A12-20. Dit is afhankelijk van de hardheid en waterdoorlatendheid. Standaard levert v.d. Bosch Beton* A4-12 kwaliteit.

Kwaliteit A(g) 
De kwaliteitsklasse voor onbezande, getrokken, stenen. 

Kwaliteit
Volgens NEN-EN 1344 en de BRL 2360. Duitse strengpersstenen worden geleverd volgens DIN-EN 18503E.

Hardheidsklasse
De toegestane wateropname wordt bij gebakken straatstenen weergegeven in massaprocenten.
 
 
 
Kwaliteit algemeen
 
Over de kwaliteit van betonbestratings materialen kunnen we kort zijn. Die moet goed zijn.
v.d. Bosch Beton* b.v. geeft die garantie, zwart-op-wit, zonder restricties. Onze producten worden met de meeste zorg geproduceerd en voldoen aan alle kwaliteitsnormen die in de wegenbouwwereld worden gehanteerd.
 
 
De kwaliteit van het productieproces en onze producten wordt nauwkeurig bewaakt aan de hand van I.K.B.-normen (I.K.B. staat voor Interne Kwaliteits Bewaking). Daarnaast voert het KIWA minimaal tien keer per jaar onafhankelijke productiecontroles uit om de kwaliteit van onze productieproces te toetsen.
 
Een officieel bewijs van kwaliteit is het KOMO certificaat, dat nagenoeg op al onze producten van toepassing is. Ook voor producten waar geen productcertificaten gelden hanteren wij strenge normen. v.d. Bosch Beton* b.v. heeft hiervoor een eigen certificaat ontwikkeld, het BBB keur 1. Naast de producten is ook het systeem gecertificeerd ISO 9001, een bewijs dat u bij v.d. Bosch Beton* b.v. in goede handen bent.
 
 
Kortom, geen loze beloftes, maar harde garanties.
Dat is v.d. Bosch Beton* b.v.
 
BRL 2312
voor betonstraatstenen
 
BRL 2313
voor betontegels
 
BRL 2314
voor opsluit- en trottoirbanden
 
BRL 5070
voor het bouwstoffenbesluit
 
IBRL.001
voor overige niet gecertificeerde producten
 
 
   
 
 
 
Op alle rechtsbetrekkingen van v.d. Bosch Beton b.v. zijn de Algemene voorwaarden voor de levering van betonproducten (2007), zoals gezamenlijk opgesteld door Bouwend Nederland en de Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland (BFBN), alsmede de Aanvullende Leveringsvoorwaarden v.d. Bosch Beton b.v.
 
 
Omdat wij verzekerd zijn bij Euler Hermes kredietverzekeringsmaatschappij, zijn ook de door haar gestelde voorwaarden van toepassing.  
[07] Kwaliteit en garantie
Overzicht kleuren
 
Gebakken stenen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden. Let op; dit zijn slechts enkele mogelijkheden.
 
 
Let u alstublieft op onze levermogelijkheden. Een overzicht hiervan vindt u in het onderstaande overzicht.
 
 

Bovenstaande documentatie kunt u openen
met bijvoorbeeld
Adobe Acrobat Reader.
[13] Artikelgegevens
Documentatie Vandersanden
Hieronder kunt u de productbladen downloaden
met productinfo en afbeeldingen.
 
8.05 - Vandersanden

Bovenstaande documentatie kunt u openen
met bijvoorbeeld
Adobe Acrobat Reader.
[14] PDF Documentatie