Utopis® (STABU/RAW/Spe-X/C3A)

Utopis® Bestek is het logisch vervolg van de sinds 1995 gebruikte bestekservice-applicatie IPS/IPSnet. De aanduiding Utopis® is aan de bestekservice toegevoegd om het geïntegreerde karakter van de combinatie van applicaties tot uitdrukking te brengen. Vanuit de Utopis® productinformatie worden daar waar mogelijk koppelingen (deeplinks) naar de bestekservice gelegd (t.b.v. tonen bestekteksten [11] en CAD-details [9]). Omgekeerd worden vanuit de bestekservice koppelingen gelegd naar de productinformatie:

Download Utopis_bestek.pdf
koppeling van Utopis® productinformatie naar de CAD-details koppeling van Utopis® productinformatie naar de CAD-details binnen de bestekservice (voorzien van korte zoekstructuur)
koppeling van Utopis® productinformatie naar de bestekteksten koppeling van Utopis® productinformatie naar de bestekteksten binnen de bestekservice (voorzien van uitgebreide toepassingsgerichte zoekstructuur)
koppeling vanuit de bestekservice naar de Utopis® koppeling vanuit de bestekservice naar de Utopis® productinformatie betreffende de inde besteksomschrijving vermelde producten.


ontwikkeling
Inmiddels is een start gemaakt met een verdere integratie van de bestekservice met Utopis® productinformatie. In de toekomst wordt het mogelijk dat de basis-productgegevens die zowel in Utopis® als in de bestekservice worden gebruikt, op één plaats worden beheerd. Dit beheer kan door de leverancier/fabrikant zelf worden uitgevoerd.
Hierbij wordt het beheer van de gegevens ontkoppeld van het beheer van de STABU-bestekteksten. Deze kunnen worden beschouwd als sjabloon waarbinnen de basisproductgegevens worden getoond.